RC auto’s

RC auto’s zijn er in soorten en maten. Allereerst heb je natuurlijk verschillende maten in auto’s. Dit wordt vaak met een schaal aangegeven. Daarnaast is er de keuze tussen verschillende aandrijvingstypes. De belangrijkste types zijn benzine, electro en nitro.

 

Benzine

Benzine auto’s zijn meestal grote auto’s en kunnen best snel rijden. Doordat het wordt aangedreven door een benzinemotor, maakt het ook het geluid van een echte motor. Dit kan natuurlijk erg leuk zijn, maar je moet er ook rekening mee houden dat het dus veel lawaai kan maken. Net als een echte auto met benzinemotor moet een RC auto met benzinemotor regelmatig onderhouden worden.

 

Electro

Electro RC auto’s heb je in twee soorten: brushed en brushless. Een brushed motor is goedkoper, maar kan minder hoge snelheden bereiken. Wel kun je een brushed motor altijd nog om bouwen naar een brushless motor. Een voordeel van een electro auto is dat deze stil is en geen vieze stoffen uitstoot. Verder heeft de auto ook geen onderhoud nodig. Een groot nadeel van een electro RC auto is dat de oplaadtijd erg lang is en je dus niet gelijk verder kunt wanneer de accu leeg is.

 

Nitro

Een nitro RC auto is voor de gevorderde bestuurder en de auto kan zeer hoge snelheden bereiken. De initiële prijs voor de auto is vrij laag, echter kunnen de kosten op lange termijn wel hoger worden.